Tuo luonto kotisi seinille

Yksi tämän hetken kuumimmista sisustuksessa vallitsevista trendeistä on luonnon tuominen osaksi kodin ilmettä. Nyt suositaan luonnonmukaisia materiaaleja, kuten puuta ja pellavaa, ja kodit täyttyvät erilaisista viherkasveista. Luonnon voi tuoda osaksi sisustusta myös erilaisten luontoaiheisten taulujen, julisteiden ja piirrosten muodossa. Kaikenlaiset taideseinät ovat myös tällä hetkellä erittäin suosittuja, joten monesta sisustusliikkeestä löytyy jo suuri valikoima julisteita, joiden avulla tuot esimerkiksi trooppista tunnelmaa kotiisi. Vaikka viime aikojen luontotrendi kuulostaa aluksi helpolta toteuttaa, halutun vaikutelman saavuttaminen vaatii esteettistä silmää ja tarkkaa harkintaa. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä luontoaiheisilla julisteilla, tauluilla ja piirroksilla sisustamiseen, jotta kotisi ilmeestä tulee tyylikäs mutta myös omaa persoonaasi kuvastava.

Luontoaiheisia tauluja on tarjolla vaikka millä mitalla, joten aivan aluksi on päätettävä, millaista henkeä haluat kotiisi luoda. Ovatko esimerkiksi usvaiset metsät sydäntäsi lähellä vai puhuttelevatko eteeriset valokuvat kukista enemmän? Mieti niitä asioita, joita juuri sinä arvostat luonnossa tai sitä, mitä luonnon kauneus merkitsee sinulle. Voit lähteä myös liikkeelle yhdestä tietystä kuvasta, joka esteettisesti tai muista syistä miellyttää silmääsi. Kuvan värien ja aiheen perusteella voit valita sen seuraksi joko saman värimaailman tai aiheen tauluja, julisteita tai jopa piirroksia. Halutessasi voit myös käyttää itse luomaasi taidetta esimerkiksi maalausten, piirrosten tai kuivattujen kasvien muodossa. Sosiaalisessa mediassa on viime aikoina nähty paljon esimerkiksi kuivattuja monsteran lehtiä tauluiksi kehystettyinä.

Kun olet viimein valinnut kotisi seinille ripustettavat luontoaiheiset elementit, niiden asettelu ei ole suinkaan yhdentekevää. Usein paras sommitelma löytyy useiden eri vaihtoehtojen kokeilemisen jälkeen, joten asian suhteen on hyvä noudattaa malttia. Yksi turvallinen keino suunnitella harmoninen taideseinä on tehdä kehyksistä ja julisteista paperiset kopiot, joita voit helposti sommitella seinälle teipin tai sinitarran avulla. Luontoaiheiset julisteet, valokuvat ja piirrokset näyttävät taideseinällä hyvältä myös esimerkiksi puukehyksisten peilien rinnalla. Jos pidät minimalistisemmasta tyylistä, niin voit kokeilla kahden suuren, mutta vähäeleisen, luontoaiheisen taulun ripustamista rinta rinnan. Tällainen minimalistinen asetelma yhdistettynä yksinkertaisiin kehyksiin luo hyvin aistikkaan ja tyylikkään tunnelman tilaan kuin tilaan.

Toivottavasti sait tästä artikkelista runsaasti inspiraatiota ja ideoita tuoda luonnon kotisi seinille. Muista miettiä tarkkaan, millaisen tunnelman haluat kotiisi luoda. Voit halutessasi käyttää apunasi esimerkiksi Pinterestiä ja luoda vaikka inspiraatiotaulun, joka auttaa sinua hahmottamaan visiotasi. Kun toivottu lopputulos on selkeänä mielessäsi, on helppo lähteä tauluostoksille tai alkaa vaikka itse luoda luontotaidetta seinille!