4 terveyttä edistävää syytä poimia marjoja

Yleisen hyvinvoinnin edistämisen lisäksi marjojen poimimisella on erityisiä etuja aivojen terveydelle ja ihmisen psykologiselle hyvinvoinnille. Tässä blogissa kerron lukijoilleni, miten marjastaminen kohentaa ihmisen hyvinvointia.

Marjastaminen saa ihmiset liikkumaan

Marjojen poimiminen saa ihmiset liikkumaan. Marjastaminen lasketaan päivittäiseen fyysiseen aktiivisuuteen ja se polttaa kaloreita – suurin piirtein saman verran kuin käveleminen missä tahansa ympäristössä helpossa tahdissa.

Pääset nauttimaan ulkoilmasta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnossa liikkuminen saa ihmiset energisemmiksi ja, että se edesauttaa palautumista arjen stresseistä. Lisäksi luonnossa liikkumisen on todettu olevan nautinnollista ihmisille sellaisenaan ja sen on havaittu laskevan ihmisten jännitystä, masennusta ja vihan tunteita.

Hedelmällisiä suhteita

Marjastaminen tuo ihmiset yhteen. Marjastamaan voivat lähteä niin perheet kuin myös pariskunnat ja vanhemmat ihmiset. Siteiden luominen perheen ja ystävien kanssa tekee ihmisestä onnellisemman. Tekemällä marjastamisesta vuosittaisen perinteen voit luoda yhteisiä muistoja läheisiesi kanssa.

Edistää sydän- ja verenkiertoelimistön terveyttä

Marjastaminen ei ole vain aktiviteettina terveyttä edistävää. Marjojen syöminen on nimittäin yksi parhaimmista tavoista, joilla ihminen voi parantaa terveyttänsä ja hyvinvointiaan. Siksi monet hotellit tarjoavat aamiaisella marjoja vierailijoilleen, kuten tämä hotelli Helsingissä.

Epäterveelliset kolesterolitasot ja ateroskleroosi – valtimoiden rasvakerrostumat, jotka voivat kaventua ja kovettua ajan myötä – eivät ole vain vaarallisia sydämellesi. Ne voivat myös vähentää aivojen verenvirtausta ja lisätä aivohalvauksen riskiä. Siksi sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksille alttiiden ihmisten tulisi syödä hedelmiä ja marjoja. Erilaisten hedelmien ja vihannesten syöminen on nimittäin yksi tehokkaimmista keinoista heti painonpudottamisen jälkeen vähentää ateroskleroosin ja muiden verenkiertoelimistön sairauksien riskiä.