On kaunis kesäpäivä, koko perhe on pakattu autoon ja auton nokka on suunnattu kohti paikallista marjatilaa. Saavutte marjatilalle ja ryhdytte poimimaan marjoja koko perheen voimin. Poimittuanne puolisen tuntia on korit täynnä mansikoita ja mustikoita, polvet mullassa ja sormet sinisinä mustikoista. Tämä ikimuistoinen kokemus jää koko perheen mieliin ikuisiksi ajoiksi!

Koska poimiminen on kuitenkin rankkaa puuhaa, kannattaa marjanpoimintaan varautua sekä henkisesti että fyysisesti. Olen kirjoittanut sinulle listan, jota seuraamalla voit varmistaa, että päiväsi tulee olemaan paras mahdollinen!

  1. Ole ajoissa paikalla. Marjat kypsyvät päivän mittaan, joten on paras saapua tilalle niin ajoissa kuin mahdollista, ehkäpä heti tilan avautuessa. Vältät myös pahimmat ruuhkat, jotka muodostuvat myöhemmin päivällä. Ruuhkien välttäminen säästää sekä lasten että aikuisten hermoja. 
  2. Pukeudu sään mukaan. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä päivä tulee olemaan kuuma ja aurinkoinen, joten varaudu aurinkovoiteella, jossa on tarpeeksi korkea spf-kerroin. Vesipulloa on hyvä kantaa mukana poimiessa. Pukeutumisessa kannattaa huomioida ötökät ja suojautuminen auringolta: pue siis kumisaappaat, hattu ja pitkähihainen paita
  3. Muista pakata tarpeeksi eväitä! Marjojen poimiminen on fyysistä työtä ja energiaa kuluu päivän aikana yllättävän paljon. Siksi mukana kannattaa kantaa esimerkiksi banaania, pähkinöitä tai proteiini- ja myslipatukoita. Jos eväät unohtuvat, löytyy välipalaa onneksi suoraan marjapellosta!
  4. Älä unohda pakata lompakkoa! Marjojen poimiminen itse maksaa noin 10-15€ laatikolta tilasta ja ajankohdasta riippuen. Varaudu myös muihin maksuihin, joita poimiessa saattaa tulla, esimerkiksi parkkimaksuihin.

Näillä vinkeillä saat varmasti järjestettyä mukavan päivän marjatilalla, josta nauttivat niin lapset kuin aikuiset. Syksyn kylminä aamuina on mukava syödä aamupuuron päällä hilloa, joka on tehty itse poimituista marjoista.