Parhaat kodinkoneet marjastuskauteen

Kesän edetessä marjat kypsyvät pelloilla ja metsissä ja kohta monet meistä alkavat varastoimaan näitä tulevaa talvea varten. Marjojen kerääminen on työlästä puuhaa mutta ahkerille marjastajille kiitos seisoo, kun koko talven ajan on saatavilla marjoja pakkasesta. Marjoista voi tehdä myös paljon muutakin kuin vain pakastaa niitä minigrip pusseissa ja lisätä niitä aamupuuron sekaan. Kerromme tässä artikkelissa pari vinkkiä, mitä marjoilla kannattaa tehdä. Tähän liittyy kodinkoneita, joten vieraile Veikonkone verkkokaupassa, jos sinulta puuttuu nämä seuraavat kätevät kodinkoneet.

Blenderi tai toiselta nimeltään tehosekoitin on yksi todella suosittu laite, joka sopii myös marjastuskauden kodinkoneeksi. Tällä koneella voit valmistaa helposti herkulliset smoothiet marjoista, oli ne sitten tuoreita tai pakastettua. Hyvän smoothien valmistamiseen kannattaa hankkia tehokas kone, jotta jäisetkin marjat murskaantuvat kunnolla. Smoothien valmistaminen on myös helppo: lisää marjat, hieman nestettä ja halutessasi voi laittaa mukaan vaikka kaurahiutaleita.

 

 

 

Toinen kodinkone, joka sopii satokauden herkkuja varten on mehulinko. Mehulingolla voit valmistaa niin marjoista kuin vihanneksista tai hedelmistä tuoretta mehua. Tuoremehu on terveellistä ja yhdistelemällä marjoja, hedelmiä ja vihanneksia, voit loihtia herkullisia ja terveellisiä cocktaileja koko perheelle. 

 

 

 

 

 

 

Ehkä hieman tuntemattomampi one on airfryer eli ilmalla toimiva paistolaite. Tätä laitetta voi myös käyttää kuivaamiseen, joten sen avulla voit kuivata vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Kuivattuina kaikki säilyvät todella pitkään ja herkullisia hedelmiä, vihanneksia tai marjoja on mukava napostella esimerkiksi karkkien sijaan. 

Ei myöskään kannata unohtaa perinteistä mehustinta, jolla voi tehdä valmiita mehuja marjoista tai hedelmistä koko talven ajaksi. Tämä perinteinen kattilajärjestelmä on aina yhtä tehokas ja sen avulla pystyy tekemään helposti suuren määrän mehua vaikka hieman huonomman laatuisista mansikoista, joita voi ostaa torilta satokauden edetessä loppua kohti. Ota siis kaikki laitteet hyötykäyttöön ja hyödynnä kesän antimet.