Kesällä hyödynnetään luonnon antimia ja nautitaan kesäauringon paahtamista vihanneksista, marjoista ja kasviksista. Kesäiset reseptit ovat usein kevyitä ja raikkaita mutta täyttäviä – juuri sellaisia, mitä hellepäivinä haluaa herkutella rannalla tai omalla pihalla. Erilaisilla kastikkeilla, yrteillä ja mausteilla saa ruokia maustettua siten, että ne maistuvat nirsoimmillein mökkivieraille tai kyläilijöille.

Grillaaminen on kesän ykköspuuhaa monelle lomailijalle. Grillissä paahtuvat herkullisiksi muun muassa maissit, erilaiset makkarat tai täytetyt herkkusienet. Palanpainikkeeksi sopii kylmä olut tai sitruunalla raikastettu kivennäisvesi. Koska kesällä nesteitä pitää juoda paljon, kannattaa veteen panostaa, ettei siihen kyllästyä. Sodastream hiilihappo laite mahdollistaa raikkaan kuplaveden valmistamisen kotioloissa – kokeile maustae kuplavettä makusiirapeilla tai vaikkapa mintunlehdillä ja kurkun viipaleilla!

Kun kesäkeittiön antimia tarjoillaan, kannattaa kattauksen kanssa nähdä tavallista enemmän vaivaa. Kattaukseen saa ilmettä keräilemällä koristeet läheltä luonnosta, esimerkiksi mustikanvarpuja, käpyjä ja oksia voi hyödyntää upeissa kattauksissa. Pimenevään kesäiltaan sopivat myös kynttilät, joiden valo luo tunnelmaa illallishetkeen. Kauniin kattauksen kruunaavat iittala astiat, jotka ovat kestäviä ja antavat kauniin pohjan huolella valmistamillesi annoksille.

Kesän sato kannattaa tietenkin myös säilöä syksyn ja talven varalle. Ei ole mitään parempaa kuin kylmänä talvipäivänä lisätä aamupuuron päälle kesällä poimittuja marjoja, joiden maku tuo lämpimiä muistoja kesästä! Säilöä voi myös herkullisia sieniä ja loihtia niistä erilaisia muhennoksia ja kastikkeita. Voit kokeilla myös kuivattamista kuivaimessa ja tallentaa sienesi kuivatettuina. Tällöin niistä voidaan valmistaa muhennosta lisäämällä ne veteen ja kuumentamalla, kunnes vesi on imeytynyt sieniin ja ne ovat turvonneet.