Miksi ulkona liikkuminen on hyväksi ihmisille?

Hyvää kehollesi ja sielullesi – liikkumista varten ei tuskin ole olemassa parempaa paikkaa kuin luonto. Onko kuntosali tavallinen liikuntapaikkasi? Saattaisit hyötyä maisemasi vaihtamisesta.

Tutkimusten mukaan ulkona liikkuminen tarjoaa useita terveyshyötyjä, joita ihminen ei voi saada sisätiloissa liikkuessaan. Yksi tärkeimmistä ulkona liikkumisen tarjoamista terveyshyödyistä on hyvinvoinnin parantuminen.

Luo yhteys luonnon kanssa

Luonto on yksi parhaimmista ulkona harjoittelemisen eduista. Voit ajatella asiaa tällä tavalla: Missä nauttisit todennäköisesti enemmän liikunnasta, juoksumatolla kuntosalilla vai vaellusreitillä sinua lähellä olevassa puistossa?

Säästä rahaa

Ulkona liikkuessasi et tarvitse kuntosalijäsenyyttä, koska luonto kuuluu meille kaikille. Jätä siis salikassisi kotiisi ja mene harjoittelemaan ulos. Säästämilläsi rahoilla voit yöpyä, vaikka hotelli Helsinki majoituspaikassa muutaman yön seuraavan festivaalikauden aikana.

Voit mahdollisesti polttaa enemmän kaloreita

Kun lenkkeilet tai pyöräilet ulkona, voimakas vastatuuli voi auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita. Tämä johtuu siitä, että sinun on tehtävä enemmän työtä tuulen vastuskyvyn voittamiseksi. Luonnossa vaihteleva maasto saa myös ihmiset astelemaan ripeämmin kuin kaupunkiympäristö.  Tee kuntoilustasi siis haastavampaa – liikkumalla ulkona!

Mene ulos ja nauti!

Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen ovat osa suomalaista kulttuuria, elämäntapaa ja vapaa-aikaa. Suomalaiset valitsevat mieluiten liikuntapaikakseen joko aidon tai rakennetun luontoympäristön. Luontoympäristössä huomio kiinnittyy paljon muuhunkin kuin liikuntasuoritukseen. Siksi luonnossa liikkuminen saatetaan usein kokea vähemmän rasittavana kuin sisätiloissa tapahtuva liikunta.

Hemmottele siis itseäsi ja mene kävelemään metsään tai niitylle. Voit selvittää, että järjestetäänkö lähellä olevassasi puistossa esimerkiksi ryhmäliikuntatunteja tai joogakurssia.