Oletko koskaan miettinyt missä saa poimia marjoja ja sieniä, mihin niitä voi käyttää ja mitä niistä voi syödä? Sekä missä mahtaa olla paras maku?

Ei hätää, sillä olemme keränneet kasaan hyvää tietoa jokamiehenoikeudesta ja siitä, mitä jokamiehenoikeus tarkoittaa. Olemme jättäneet turhat löpinät sikseen ja keskittyneet vain olennaiseen: missä, miten ja mikä on sallittua sekä onko kaupallinen toiminta hyväksyttävää.

Suomessa marjoja ja sieniä on runsaasti saatavilla

Suomessa on todella laaja kirjo marjoja ja niitä kasvaakin 50 erilaista tässä kauniissa maassa. Näistä jopa 37 on syötäviä joten luonnostamme saa sielun ruoan lisäksi myös kropalle ravintoa. Emme lähteneet kuitenkaan täysin pilkkomaan 37 marjaa pieniin atomeihin, mutta kokosimme toki ne suosituimmat ja parhaimmat marjat listaksi ja mainitsemisen arvoisena koimme toki kypsymisaikojen listaamisen sekä marjojen kasvupaikat. Nyt tiedät mistä hakea luonnon lääkitystä vaikkapa virtsatieinfektion vaivoihin kunhan tiedät mistä etsiä ja milloin. Marjat ovatkin oikeata superruokaa kehollesi ja tätä superruokaa löytyy metsistämme juuri sinun käyttöösi pilvin pimein.

Sieniä metsitämme löytyy myös joinain syksyinä pilvin pimein ja toisinaan hieman heikommin. Jotta löytäisit kaikki parhaimmat ruokasienet juuri oikeaan aikaan, olemme myös keränneet tietoa muutamista hyvistä ruokasienistä ja omistaneet kokonaisen luvun oikealle herkulle: kantarellille. Sen jälkeen tiedätkin mistä kantarelleja kannattaa lähteä metsästämään ja miltä kyseinen herkku näyttää sekä mihin sitä voi käyttää.

Koska ekologisuus on tämän päivän kova sana ja trendi, päätimme koota ekologisen sisustuksen kulmakivet omaksi sivukseen. Ekologinen sisustaminen on hyväksi rakkaalle luonnollemme, jotta se jaksaisi palvella meitä vielä pitkän aikaa tuottamalla superruokia kuten marjoja ja sieniä. Seuraavalla kerralla kun menet huonekaluostoksille tai suuntaat sisustuskauppaan osaatkin valita luonnolle ystävällisiä materiaaleja sekä samalla pitkäkestoisia tuotteita. Laatuun panostaminen myös toki kannattaa aina!

Luonto kaikessa kauneudessaan toimii myös suurena inspiraationa monelle kuten taitelijoille. Luontoa käytetään usein inspiraationa myös erilaisiin asioihin kuten sisustukseen ja päivät trendit ovatkin rohkeita ja perustuvat usein luontoon: laatat saattavat olla luonnonvärisiä ja tapetit monessa kodissa luonnonmukaisia suurilla kuvioilla. Eläköön luonto!