Hyödynnä marjat herkullisesti

Itsekerättyjen tai muuten hankittujen marjojen hyödyntäminen kannattaa aina. Marjoista saa vaikka millaisia herkullisia lopputuloksia aikaiseksi. Monet vain pakastavat marjat, vaikka niitä kannattaisi hyödyntää myös monilla muilla eri tavoin. Marjoille, kuten muille raaka-aineille on olemassa tuhansittain erilaisia käyttökohteita ja kannattaakin etsiä vaikka Internetistä omille suosikkimarjoilleen uusia käyttökohteita ja reseptejä. Niitä löytyy varmasti valtavasti myös sellaisia, joita ei edes ole tullut ajatelleeksi.

Vaikka et itse voisi tai pääsisi poimimaan tai keräämään marjoja, kannattaa niitä mahdollisuuksien mukaan hankkia. Esimerkiksi juuri ostaa kaupasta, toreilta tai mahdollisesti sukulaisilta. Marjoilla kun on todistetusti valtavasti erilaisia terveyshyötyjä ja kannattaakin niitä syödä osana monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. 

Tee itse maukasta mehua

Itsetehty mehu on raikasta, maukasta, vitamiinipitoista ja tiedät mitä siihen laitat. Itsetehtyyn mehuun voit lisätä sokeria juuri niin paljon kuin haluat ja saatkin siitä tehtyä terveellisempää, kuin valmismehuista. Mehun tekeminen itse ei välttämättä ole hankalaa, vaan voit käyttää mehulinkoa tai mehumaijaa. OBH Nordica mehulinko onkin kätevä työkalu esimerkiksi porkkanoiden, omenoiden tai muiden vähän vaikeammin mehustettavien työstämiseksi. Mehun tekeminen on onneksi helppoa ja mukavaa puuhaa. 

Mehusta saa esimerkiksi inkiväärillä tai sitruunalla hieman pirteämmän version aikaiseksi. Yksi kokeilemisen arvoinen kikka on tehdä Sodastream hiilihapotuslaitteella ensin kuplavettä, kaataa se lasiin ja perään vaikka mustikkamehua. Saat näin uutta vaihtelua tavanomaiseen mehuun, eikä edes sokeria tarvitse lisätä!

Hyödynnä monipuolisesti

Vaikka haluaisit pidättäytyä pelkästään suosikki marjassasi, esimerkiksi takametsästä löytyvän mustikkamaan ansiosta, voit silti hyödyntää niitä monipuolisesti erilaisissa lopputuloksissa. Vaihtelun ansiosta saat virkeyttä niiden laittamiseen, sekä erilaisten ruokatarpeiden ansiosta tarvittavan määrän vitamiineja ja hivenaineita. Marjat ovatkin loistava keino pitää yllä tarvittavaa vitamiinien saantia.