Arki on nykypäivänä useimmille meistä hyvin hektistä ja unohdamme helposti pysähtymisen tärkeyden. Suomalaiset viettävät keskimäärin paljon aikaa luonnossa, mutta toisaalta moni meistä on myös täysin kiireisen kaupunkielämän vankeja. Onko kaupungin sykkeessä edes mahdollista rauhoittua samoin kuin luonnossa? Kyseessä on tietysti makukysymys, mutta tarjoamme pari ehdotusta molempiin ympäristöihin.

Rauhoittuminen kaupunkiympäristössä

Mielikuva kaupunkielämästä on helposti täynnä kaaosta, liian nopeasti käveleviä ja tungeksivia ihmisiä sekä tööttäileviä autoja. Kyseessä on monesti kuitenkin vain asennoitumiskysymys. Toimistotöitä arkisin tekevälle voi tehdä hyvää nollata ajatuksiaan päivän päätteeksi esimerkiksi kuntosalilla tai muun fyysisen aktiviteetin parissa. Kaupungissa on myös ravintoloita monenlaiseen makuun, joista taatusti jossakin on rauhallinen tunnelma joka kutsuu istumaan ja käymään keskustelua ystävän kanssa. Tärkeintä on oikeastaan vain pysähtyminen, eli ajatukset olisi saatava toisaalle töistä ja muista erityisen kuormittavista tekijöistä. Kaupunkielämästä voi ottaa ilon irti myös esimerkiksi hotelliviikonlopulla kaikkine herkkuineen ja ilman velvoitteita. Klikkaa tästä ja pohdi tätä vaihtoehtoa omalle kohdallesi, erityisesti jos teet paljon etätöitä omassa kodissasi ja kaipaat maisemanvaihdosta.

Rauhoittuminen luonnossa

Luonnon hiljaisuudessa sielu todella lepää. Välillä on hyvä muistaa myös juurensa ja poistua kokonaan tutusta ympäristöstä. Ellei kiireen keskellä pidempi reissu ole mahdollinen, on kaupungeissakin monenlaisia lenkkipolkuja ja kansallispuistoja, joissa voi päästä nauttimaan linnunlaulusta ja puron solinasta. Erityisen hektistä elämää elävälle saattaisi tehdä hyvää jopa jättää puhelin kotiin ja kulkea kerrankin ilman musiikkia, äänikirjoja tai muuta taustameteliä. Ymmärrämme, etteivät päivittäiset luontoretket välttämättä ole kaikille realistisia, mutta edes viikonlopusta olisi hyvä hyvittää kunnon osa puhtaalle luonnossa olemiselle ja hengittämään pysähtymiselle.