Itsetehty hillo on yksi parhaimmista lisukkeista, joita on olemassa. Hilloa voi käyttää todella moneen eri tarkoitukseen ja monien eri herkkujen, leipomusten ja jälkiruokien kanssa. Itsetehty hillo sisältää juuri sitä mitä niihin laitat, eikä yhtään enempää, siksi kannattaakin suosia itsetehtyä hilloa mahdollisuuksien mukaan. Hillon teko on helppoa eikä kannata aloittelevankaan kokin yhtään arastella, lopputulos on varmasti hyvä! 

Hyvät työvälineet ovat avuksi

Hyvien työvälineiden avulla pääset alkuun ja onnistut varmemmin. Tarvitset hillon valmistamiseen paksupohjaisen kattilan, mielellään teräs-, tai emalikattilan, jossa on tarpeeksi tilaa tehdä hilloa. Fiskars sakset ovat oiva apu etikettien, pakettien ja muiden tykötarpeiden leikkaamiseen, sekä tarvittaessa marjojen pienentämiseen ennen kattilaan laittamista. 

Tarvitset marjojen lisäksi myös sokeria, mielellään siis hillosokeria ja vettä. Kannattaa käyttää kiloon marjoja noin 500g sokeria ja 3-4dl verran vettä. Iittala lasien avulla saat helposti annosteltua marjat ja sokerit tasaisesti kattilaan, eikä paakkuja pitäisi tulla. 

Helposti marjoista hilloksi

Itse prosessi hillon keittämiseksi on helppo. Laita marjat, sokeri ja vesi kattilaan kerroksittain ja anna niiden mehustua jääkaapissa parisen tuntia. Tämän jälkeen ota seos jääkaapista ja laita se hellan levylle. Keitä seosta hiljaisella lämmöllä noin puolisen tuntia ja muista ravistella kattilaa aina välillä, jotta varmistat ettei hillo pala pohjaan. 

Kun hillo on valmista, se purkitetaan kuumana. Muista varmistaa että lasipurkit ovat hyvin pestyjä ja tarpeeksi kuumassa uunissa steriloituja. Kun täytät purkkeja, täytä purkit täyteen, piripintaan ja sulje kannet välittömästi. Anna hillopurkkien jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuin laitat niitä viileämpään. Kun hillo on purkitettu, muista puhdistaa työvälineet nopeasti, jotta lika ei pinty. Tämän jälkeen voitkin nauttia herkullisesta itsetehdystä hillosta!