Ainekset rentouttavaan viikonloppuun kiireisen arjen keskellä

Kiireinen ja hektinen arki on kuluttavaa ja raskasta. Vastapainoksi tälle kannattaakin pyrkiä keventämään viikonloppuja, jotta jaksaminen pysyy yllä. Rauhallisen ja rentouttavan tauon aikaansaaminen ei välttämättä vaadi kotoa pois lähtemistä, vaikka sekin voisi houkuttaa. Kylpylään tai muualle matkustaminen ja aikataulutettu toiminta voi jopa kasvattaa stressin määrää entisestään, jolloinka alkuperäinen tavoite lepäämisestä ja palautumisesta ei ollenkaan täyty. 

Mitä voin tehdä toisin?

Viikonloppuna kannattaa syödä hyvin ja rauhassa. Unirytmi on hyvä pitää tasaisena, mutta kannattaa silti nukkua pidempään kuin tavallisesti. Tähän erittäin hyvä vaihtoehto on brunssi, jonka ansiosta voit viivästyttää aamun ensimmäistä ateriaa, sekä välttyä lounaan raskaalta kokkaamiselta. Näin jaksat illalliseen asti, jonka voi valmistaa rauhassa, vaikka perheen kesken. 

Nukkumaan kannattaa mennä ajoissa. Liian väsyneeksi itsensä päästäminen on myös huono vaihtoehto. Kannattaa kuunnella omaa kehoaan ja nukahtaa, kun tunne siitä on olemassa. Esimerkiksi pitkä, myöhään kestävä elokuva kannattaa mieluummin tallentaa, kuin väkisin valvoa elokuvan loppuun. Näin voit myös nukkua parempilaatuista unta. 

Syö rennommin, mutta terveellisesti

Jälkiruoat ja herkuttelu yleensä kuuluu viikonlopun syömiseen. Herkullisen syömisen ei kuitenkaan tarvitse välttämättä olla kauhean epäterveellistä, vaan pienten valintojen avulla saat enemmän vitamiineja ja vähemmän sokeria. 

Tuoreet marjat ja hedelmät ovat loistava vaihtoehto terveellisyyden lisäämiseksi herkuttelussa. Marjojen ja hedelmien avulla saat makeutta ja väriä ruokiin, sekä kaikkeen makeaan. Hedelmien sisältämä sokeri onkin paljon terveellisempää, kuin erikseen lisätty sokeri. 

Marjojen sisältämät vitamiinit edistävät jaksamista ja tuovat vireyttä luonnollisella tavalla. Marjoja on hyvin saatavilla esimerkiksi pakastealtaissa, käytännössä jokaisessa kaupassa myös satokausien ulkopuolella. Kannattaakin siis syödä paljon marjoja ja, jos on mahdollisuus, panostaa tuoreisiin marjoihin!