Me jotka rakastamme sisustamista on tavallista, että vietämme paljon aikaa erilaisissa liikkeissä tutustumassa tuotteisiin ja muuhun sisustustavaraan. Monesti liikkeessä on vaikea nähdä lopputulosta miettiä, miten tuotteet tai värit sopivat omaan asuntoon ja sen eri huoneisiin. Onneksi nykyaika on tullut myös sisustamiseen. Sisustussuunnitteluun on tullut paljon tekniikkaa mukaan ja nykyisin saatavilla on monia erilaisia ohjelmistoja, joiden avulla voi helpottaa sisustussuunnittelua. Minkälaisia ohjelmia on saatavilla tänä päivänä ja mitä hyötyä niistä on?

Ensimmäinen ohjelmisto, johon tutustumme on Planner 5D, joka on Windows käyttöjärjestelmälle suunniteltu sisustus ohjelmisto. Tämä ohjelmisto on erittäin helppokäyttöinen ja sillä voi suunnitella 2D ja 3D muodoissa oman kodin. Tämä käy helposti luomalla ensin omasta kodista pohjapiirroksen 2D tilassa, johon voi lisätä helposti erilaisia huonekaluja ja erilaisia materiaaleja lattiaan ja seiniin. 3D tilassa voi katsoa sisustusta kaikista kulmista ja lisätä helposti erilaisia värejä ja materiaaleja huoneisiin ja kalusteisiin. Ehkä parasta tässä ohjelmistossa on, että se on ilmainen. 

Toinen ilmainen ohjelmisto on Sweet Home 3D, joka on yksi suosituimmista sisustus ohjelmistoista. Tällä ohjelmistolla voi piirtää oman huoneiston ja lisätä sinne kaikki  tarvittavat materiaalit ja kalusteet. Kalusteita voi helposti siirrellä ja järjestellä huoneistossa omille paikoilleen. Ohjelmalla voi myös piirtää ikkunoita, ovia ja muita kiinnostavia muotoja, jota ei kaikilla ohjelmilla pysty tekemään. Lisäksi kattavat valikoimat erilaisia huonekaluja ja materiaaleja löytyy listoilta, joten valinnanvaraa riittää.

Ohjelmia varten on kuitenkin hankittava tietokone, jossa on Windows käyttöjärjestelmä. Jos pöytäkone ei kiinnosta niin löydä tehokkaat läppärit Veikonkoneelta. Hyvän koneen hankkiminen on tärkeää, jotta kaikki ohjelmistot toimivat ilman odotusta ja viiveitä. Muuten sisustuksen suunnitteluun tietokoneella voi mennä nopeasti hermot.