Valjasta marjojen ja hedelmien voimat

Kesällä ja syksyllä on aika panostaa marja ja hedelmä satoon ja sen keräämiseen. Marjojen ja hedelmien voima on meille tärkeää ja niistä saamme kaikki tarvittavat vitamiinit kylmän talven aikana. Marjoista ja hedelmistä voi valmistaa monta erilaista asiaa kuten hilloja, mehuja ja niitä voi vaikka kuivata. Kaikki onnistuu kun on oikeat välineet, jotka veikon kone tarjoaa verkkokaupassaan

Marjoista syntyy helposti mehua mehustimen avulla. Mehustin tuottaa paljon mehua nopeasti linkoamisen avulla. Mehustin erottelee marjoista tai hedelmistä ja jopa kasviksista mehun ja muut kiinteät ainesosat jäävät mehustimen roska-astiaan. Mehustimella on helppo valmistaa nopeasti mehua tuoreista hedelmistä ja marjoista. Mehut voi sen jälkeen pakastaa ja ottaa myöhemmin käyttöön kun niitä haluaa tai nauttia heti. Mehulinkoja on monia erilaisia ja riippuen siitä, miten paljon niihin haluaa panostaa vaikuttaa myös esimerkiksi siihen miten paljon mehua kerralla voi valmistaa, ennen kuin koneen joutuu puhdistamaan. 

Aikaisemmin hedelmien tai marjojen kuivaus tehtiin uunissa ja onnistuu se siellä edelleenki. On kuitenkin hyvä varmistaa, että omistaa kiertoilmauunin, joka kierrättää kuumaa ilmaa ja kuivattaa hedelmät tai marjat kunnolla. Vaihtoehtona uuden uunin ostamiselle on nykyisin saatava Airfryer, joka käyttää ilmaa hyväkseen ja sen avulla friteeraa ruokaa tai kuivattaa hedelmiä ja marjoja. Nämä laitteet ovat kompakteja ja melko edullisia. Hinta vaihtelee merkkien välillä ja mitä digitaalisempi ja isompi laite on kyseessä sitä kalliimmaksi se tulee. Perustoiminnoilla olevat halvimmat versiot saa kotiin alle satasella.

Kuivatuille marjoille ja hedelmille sekä myös tuoreille hedelmille ja marjoille toimiva laite säilyttämistä varten on vakuumikone. Vakuumikoneen avulla voi hedelmät ja marjat asettaa pussiin, josta poistetaan ilma kokonaan. Näin ne säilyvät pitkään pilaantumatta, jos niitä ei halua pakastaa. Tämä on kätevää esimerkiksi kun lähtee lomareissulle ja haluaa ottaa mukaan kotimaan hedelmiä ja marjoja.