Vuoden 2023 ruokatrendit

Ennusteet vuoden 2023 ruokatrendeistä povaavat hintatietoisuutta, lähiruokaa ja vastuullisuutta. Lue artikkelistamme alta, mitä voit odottaa tulevaksi tämän vuoden ruokatrendien osalta.

Hintatietoiset asiakkaat

Maailman muutoksista johtuen asiakkaat ovat entistä hintatietoisempia ja tähän trendiin tulee myös ruokatrendien vastata. Ruokakaupassa valintoja mietitään huolella eikä ostoskoriin heitellä tuotteita noin vain. Suunnitelmallisuus ja ruokasuunnittelu vaikuttaa monen ostopäätöksiin.

Ennuste vuodelle 2023: Kaupat tulevat vastaamaan tähän tarjontaan tarjoamalla esimerkiksi valmiiksi suunniteltuja, edullisia reseptipaketteja. 

Hävikkiä vastaan

Hävikki on jo useita vuosia ollut yksi ruokatrendien pääteemoista, mutta tänä vuonna se tulee vakiintumaan. Monet ravintolat ovat jo osanneet tarttua ajatukseen hävikkiannoksista, ylimääräisten ruoka-annosten myymisestä asiakkaille edullisempaan hintaan ja hävikin estämisestä myös valmistusvaiheessa. Hävikkitietoisuutta lisätää sosiaalisen median vaikuttajien ja median toimesta aktiivisesti myös vuonna 2023. 

Ennuste vuodelle 2023: Helsinkiin perustetaan hävikkiravintolaketju, joka leviää ympäri Suomea. Varaa huone jo nyt Hotel Fabianista osoitteesta hotelfabian.com.

Arkiruuan paluu

Kotoisat maut ovat taas täällä! Perinteiset reseptit ovat näkyneet trendinenäisten sosiaalisessa mediassa jo pitkään ja voittokulku sen kun kiihtyy. Etenkin Itä-Suomalaiset perinneruuat nostavat päätään ja jo unohdetut raaka-aineet kaivetaan esiin. Käsin tehdyt leivät ja pitkään haudutetut padat ovat taas pinnalla.

Ennuste vuodelle 2023: Talkkuna tekee näyttävän paluun etenkin jälkiruokien valmistamisessa.

Vauhdikkaasti valmista

Elämä säilyy kiireisenä ja ruuan tulee olla nopeasti saatavilla ja syötävillä. Valmisruoka, etenkin suoraan paketista kylmänä syötävä jatkaa suosiotaan. Valmiit ja helpot salaatit, nuudeliannokset ja leivät ovat yhä suosittu lounasvalinta, jonka voi napsia suuhunsa vaikkapa junassa istuessa.