Terveelliset juhlaherkut maistuvat varmasti vieraille

Kun usein juhlissa, niin syntymäpäivä, tai esimerkiksi valmistujaisjuhlissa on tapana tarjoilla herkkuja ja muuta hyvää vieraille, on mahdollista tarjota heille myös terveellisiä, mutta silti todella maistuvia herkkuja vaihtoehtona raskaille ja paljon sokeria sisältäville vastineille. 

Luonnonantimet tarjoavat valtavasti erilaisia ja herkullisia vaihtoehtoja, joista kaikki voivat nauttia. Marjat ja hedelmät ovat arvostettu, mutta usein liian hankalana pidetty raaka-aine. Niistä on kuitenkin mahdollista saada aikaan todella monenlaisia eri herkkuja ja jälkiruokia, jotka on helppoa valmistaa. 

Valitse satokauden herkut

Eri marjat ja hedelmät kypsyvät eri aikoihin ja satokausien herkkuja hyödyntämällä on mahdollista säästää rahaa ja saada varmasti tarpeeksi raaka-ainetta herkkujen valmistukseen. Mansikat kypsyvät yleensä kesällä ja loppukesästä, sekä syksystä erilaiset hedelmät, kuten luumut, omenat ja marjat, kuten puolukat ja mustikat, joista saa erilaisten suklaiden tai piirakoiden kanssa erittäin hyviä herkkuja aikaiseksi. 

Itse kerättynä marjat ovatkin parhaimmillaan ja voit ottaa Fiskars sakset mukaan kerätessäsi marjoja ja saat ne siivottua helposti turhista roskista. Itse kerätyistä marjoista on helppo alkaa leipomaan varmasti tuoreita kakkuja tai piirakoita vieraita varten.

Tee myös satokausi teeman mukaisia juomia

Satokauden hedelmistä ja marjoista on mahdollista valmistaa myös erilaisia juomia, niin kylmiä, kuin kuumia versioita. Miltä kuulostaisi virkistävä mustikkamehu? Tai itsetehty mustikkalimonadi, jota varten Sodastream hiilihapotuslaite on kätevä väline, kun limonadi valmistuu suoraan tuoreena juhlijoille. 

Appelsiini taipuu moneen ja siitä saa limonadin lisäksi myös tuoremehua ja smoothieita. Smoothiet ovatkin hyvin trendikkäitä ja niihin voi lisätä monenlaisia raaka-aineita, kuten eri hedelmiä, jäätelöä, jogurttia tai vaikka vähän suklaata. Smoothiet ovatkin varmasti maistuva vaihtoehto etenkin juhlien pienimmille vieraille, jolloin terveellisyyteen kannattaa kiinnittää huomiota.