Kamera käteen ja metsään!

Jos olet yhtään kiinnostunut valokuvaamisesta, sinun kannattaa tarttua kameraan ja painella metsään. Suomen luonto on täynnä upeita kohteita, joiden kanssa pääset toteuttamaan itseäsi valokuvaajana. Metsässä vaeltelu, luonnon antimien, marjojen, sienien ja villiyrttien kerääminen sopivat erinomaisesti yhteen valokuvaus harrastuksen kanssa: koska olet jo valmiiksi lähdössä metsään, on helppo napata kamera mukaan ja ottaa ilo irti retkestäsi.

Aloittelevalle valokuvaamisen harrastajalle kuvausvälineeksi riittää jo pelkkä kännykkä, jossa on tarpeeksi hyvä kamera tai vaikkapa tuttavalta lainattu yksinkertainen järjestelmäkamera. Tärkeää on kokeilla rohkeasti kameran asetuksia ja tutustua laitteen toimintaan. Kun tunnet kameran paremmin kuin omat taskusi, voit alkaa soveltaa sitä ja käyttää sitä erilaisissa ympäristöissä, esimerkiksi pimeässä. 

Kun harrastuksesi pääsee vauhtiin ja innostut luonnon kuvaamisesta, voit hankkia laadukkaamman kameran ja muuta välineistöä, joka auttaa sinua ottamaan upeita kuvia luonnosta. Kameraa ei kannata lähteä ostamaan sokkona vaan tehdä ensin internetissä hieman ennakkotutkimusta. Arvosteluita erilaisista kameroista löytyy nettisivuilta ja keskustelupalstoilta, joissa muut harrastajat jakavat kokemuksiaan laitteista. Kun olet löytänyt sinulle sopivan kameran, kannattaa tehdä myös hintavertailua eri verkkokauppojen välillä. Yksi luotettava ja laadukas vaihtoehto on superkuva verkkokauppa, josta löytyy kameroita joka lähtöön ja tarpeeseen niin ammattilaisille kuin harrastelijoilllekin. 

Drone tarkoittaa kauko-ohjattavaa kameraa, jota voi lennättää pitkienkin matkojen päähän ja kuvata maastoa lintuperspektiivistä. Dronella saa upeaa kuvaa suomalaisesta metsästä ja lintuperspektiivistä metsän valtava koko korostuu. Myös Lapin luonto pääsee oikeuksiinsa, kun silmänkantamattomiin aukeavia maastoja pääsee tarkastelemaan huimaavasta korkeudesta. 

Kun seuraavan kerran olet lähdössä marjastamaan, kannattaa ainakin välillä ottaa taskusta kännykkä ja napsia muutama kuva. Jos sinusta ei valokuvaajaa tulisikaan, jää metsäretkestä ainakin mukava muisto kännykän muistiin.