Kotimaisten ja laadukkaiden luonnonmarjojen käyttö on lisääntynyt paljon verrattuna aiempaan. Se onkin todella hyvä asia ja marjojen hyödyntäminen arvoisessaan käytössä on kunnia asia myös huippukokeille ja erilaisten reseptien kehittäjille, sekä ravintoloille ja kahviloille. Kotimaiset mustikat, puolukat, tyrnit, lakat, vadelmat ja mansikat ovat terveellisiä, puhtaita, edullisia, helppoja käyttää ja ennen kaikkea todella herkullisia. Niitä kun on myynnissä melkein jokaisesta kaupassa, saatavuuskaan ei muodostu esteeksi ja antaa mahdollisuuden ympärivuotiseen hyödyntämiseen reseptien kanssa. Mustikkapiirakka on yksi suomalaisista perus jälkiruoista, eikä syyttä. Tällä onkin pitkät perinteet ja vuosien saatossa onkin syntynyt valtava määrä erilaisia variaatioita resepteistä, peruselementtejä kunnioittaen. Mustikoiden lisäksi vadelmien ja puolukoiden käyttö erilaisten jälkiruokien raaka- aineena on tunnetusti runsasta ja mahdollistaa runsain määrin erilaisia reseptejä ja variaatioita, sekä kokeilevaa ja luovaa leivontaa.

Laadukkaiden marjajälkiruokien tarjontaa ravintoloissa

Ravintolat ja kahvilat ovat huomanneet markkinaraon terveellisten tai ainakin puhtaiden ja kotimaisten raaka-aineiden käytössä. Tämän ansiosta onkin helppo löytää maukkaita ja herkullisia jälkiruokia melkein jokaisesta vastaan tulevasta kahvilasta. Usein on todettu trendien rantautuvan ensimmäiseksi pääkaupunkiseudulle, ja moni hotelli Helsingissä onkin kehittänyt valikoimiaan puhtaiden raaka-aineiden ja luonnon antimien osalta, tarjoten kotimaisista marjoista ja hedelmistä, sekä lähituottajien tuotteista tehtyjä jälkiruokia houkutellakseen ruokailijoita myös hotellivieraiden ulkopuolelta.

Leivosten luvattu maailma

Voin itse suositella pienten ja ketjuun kuulumattomien kahviloiden ja leipomoiden valikoimia. Usein ne pyrkivät erottautumaan ketjuun kuuluvista kilpailijoistaan paremmalla laadulla ja erikoisemmilla tuotteilla. Itsekehitettyjä reseptejä ja erilaisia artesaaniversioita suklaamoussesta, mansikkavaahdosta, mustikkapiirakasta, puolukkapuurosta tai appelsiinikrokanttileivoksista. Suklaakakku, tuoreita mustikoita ja kermavaahtoa, vesi nousee kielelle jo pelkästä ajatuksesta. Onneksi lähin suosikki kahvilani onkin nurkan takana, eikun nauttimaan herkuista!