Metsän antimet herkullisiksi hilloiksi ja mehuiksi

Välillä onni potkaisee niin hyvin, että metsästä löytyy marjoja niin paljon ettei kerääjä tiedä mitä niillä tekisi. Yksi vaihtoehto on löytöjen myyminen eteenpäin, mutta aina on tietenkin parempi jos niille löytää itse käyttöä vuoden ympäri. Marjojen säilömiseen on monta konstia kuten kuivattaminen ja pakastaminen. Tehokkaita jääkaappipakastimia myy esimerkiksi Masku ja vitamiinipommeja onkin helppo napsia pakkasesta vuoden mittaan, erityisesti talvetta superruokia tarvitaan.

Marjoista voi valmistaa helposti monenlaisia hilloja ja mehuja. Lähde rohkeasti testailemaan erilaisia makuyhdistelmiä ja hyödynnä herkut esimerkiksi jälkiruoissa tai purkita ja pullota ne tyylikkäästi itse suunnitelluilla etiketeillä ja anna läheisille lahjaksi! Alla on helpot ohjeet marjojen hillottamiseen ja mehustamiseen.

  • 4 l marjoja
  • 1 dl vettä
  • 1 kg hillosokeria

Perkaa ja tarpeen mukaan paloittele marjat. Kuumenna ne veden kanssa kattilassa ja sekoita hillosokeri seokseen kun se höyryää. Kuumenna seos välillä sekoitellen kiehuvaksi ja keitä kymmenestä viiteentoista minuuttia niin, että seos poreilee kevyesti. Kuori vaahto ja anna seoksen jäähtyä pari kertaa sekoitellen puolisen tuntia, kunnes marjat lakkaavat nousemasta pinnalle. Kaada hillo kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne tarkasti. Hillo on valmista ja hyytynyttä noin vuorokauden jälkeen.

Herkullista mehua varten tarvitset

  • 1 kg marjoja
  • 5 dl vettä
  • 300 g tavallista taloussokeria

Mittaa vesi ja marjat kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Anna sen kiehua kannen alla kevyesti poreillen suunnilleen 20 minuuttia ja tämän jälkeen sen voi siivilöidä. Kaada siivilöity mehu takaisin kattilaan, lisää sokeri ja keitä seosta vielä noin kymmenen minuutin ajan. Säilö seos kuumennettuihin pulloihin.