Kesämökin rahoittaminen lainalla on yksinkertaista

Yksi tapa saada luonto suuremmaksi osaksi arkielämää on muuttaa pysyvästi lähemmäs sitä. Kaikki meistä eivät ehkä pysty siihen käytännön syistä kuten työn tai koulun vuoksi, mutta ehkä siinä tapauksessa kesämökki metsässä voisi olla vaihtoehto. Jos hankit mökin metsästä tai järven rannalta, saat toisen kodin, jossa voit viettää vapaa-aikaasi ja elää sopusoinnussa luonnon ja vuodenaikojen kanssa. Kesämökit ovat myös edullisempia kuin ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetut talot, joten taloudellisesti mökki ei ole niin suuri rasite kuin omakotitalo.

Vapaa-ajan asunnon hankintaan on olemassa omia lainoja, mutta mökin voi rahoittaa myös tavallisella asuntolainalla. Erilaisia lainatuotteita kannattaa vertailla huolella. Nykyään se on onneksi yksinkertaista, ja kun olet tehnyt päätöksen, voit hakea lainaa netistä. Vaikka hinta saattaa aluksi tuntua korkealta, luonnon keskellä oleva mökki on kannattava sijoitus, joka tulee varmasti parantamaan elämänlaatuasi.

Panosta mökin keittiöön

Kun olet ostanut mökin, edessäsi on hauska osuus – sen järjestäminen juuri itsellesi sopivaksi asuinpaikaksi. Jo mökkiä ostaessa kannattaa miettiä, miten paljon aiot sitä remontoida. Edullinen hankintahinta voi kostautua nopeasti, jos mökki tarvitseekin perusteellisen korjauksen. Pientä remonttia joutuu sen sijaan tekemään melkein mökkiin kuin mökkiin. Remonttitarve kannattaa nähdä mahdollisuutena tehdä mökistä oman näköinen ja käytännöllinen. Varaudu remonttiin jo hakiessasi lainaa, jotta pääset heti kunnostuspuuhiin. Yksi tyypillisimmistä kunnostuskohteista on keittiö.

Suunnittele mökkisi keittiö hyvin, jotta sen käyttö olisi helppoa ja mukavaa. Runsas työskentelytila on tässä tärkein perusedellytys. Tahdothan tilaa voidaksesi levittää pöydälle kaikki luonnon herkut, kun käsittelet niitä. Järjestä myös riittävästi säilytystilaa uuden sadon kasviksille. Varmista, että sinulla on tilaa kaikelle, mitä tarvitset voidaksesi säilöä luonnon antimet ihaniin täyteläisiä makuja ja tuoksuja täynnä oleviin purkkeihin. Kun olet varautunut remonttiin lainaa hakiessasi, saat tehtyä keittiöstä sellaisen, että se vastaa tarpeitasi ilman että sinun täytyy tehdä kompromisseja, jotka harmittavat myöhemmin.

Mökillä voi sisustaa rennommin

Remonteissa ei kannata pihistellä, mutta mökin sisustuksessa voi vähän leikitellä. Kannattaa kuitenkin olla edes hieman suunnitelmallinen. Jotkut sisustavat mökkinsä käytetyillä huonekaluilla ja kodinkoneilla, eivätkä tule lainkaan ajatelleeksi, miten ne sopivat yhteen toistensa ja mökin muun sisustuksen kanssa. Kun kokonaisuutta ei ole suunniteltu etukäteen, lopputulos on pikemminkin pelkkä sekasotku kuin se rennosti ajaton ja eklektinen tyyli, jota oli tavoiteltu. Jos sen sijaan mietit kunnolla mökin sisustusta, saat siitä paikan, johon voit mennä vain rentoutumaan ja nauttimaan elämästä.

Miellyttävän sisustuksen ei tarvitse välttämättä tulla kalliiksi. Kirpputorilta hankituissa ja perityissä tavaroissa ei nimittäin ole mitään vikaa, kunhan vain kokonaisuuden takana on jokin kantava ajatus, esimerkiksi värimaailma tai vuosikymmen. Osa remontointiin tarkoitetusta lainarahasta kannattaa varata pintojen maalaamiseen tai tapetoimiseen tyyliin sopivalla tavalla. Kun astut ajatuksella remontoituun ja sisustettuun mökkiisi, voit huokaista onnesta ja irtautua hetkeksi arjesta.