Nauti joulusta päivällä ulkoillen ja illalla juhlien

Suomalaisilla on jotakin, jota monissa muissa maissa kadehditaan varsinkin joulunaikaan: runsaasti lunta ja mahdollisuus nauttia luonnosta melkeinpä missä vain. Suomalaiset nauttivat jouluna ruoan ja saunan ohella hiljaisuudesta ja luonnossa liikkumisesta, mutta jouluaaton iltana monet laittavat juhlavaatteet päälle ja virittäytyvät juhlatunnelmaan huolellisesti meikkaamalla ja laittamalla hiuksiin jonkin tilanteeseen sopivan kauniin kampauksen. Mitä aktiviteetteja sinun jouluusi kuuluu? Joillekin riittää yksinkertaisesti mukavan virkistävä kävely kauniissa lumimaisemissa läheisessä metsässä tai pieni hiihtolenkki mielen virkistämiseksi, mutta toiset kokeilevat mielellään joulun kunniaksi hiukan rohkeampia ohjelmanumeroja, kuten moottorikelkka-ajelua yhdistettynä vaikkapa pilkkimisreissuun. Olivat mieltymyksesi sitten mitkä hyvänsä, tässä postauksessa annamme sinulle joitakin vinkkejä joulunvieton ulkoaktiviteettien ja iltajuhlallisuuksiin valmistautumisen suhteen.

Monet viettävät joulun pyhät mielellään yhdessä perheen ja sukulaisten kanssa, joten yhteisestä ajasta on mukava nauttia erilaisten ulkoaktiviteettien parissa, joita voidaan järjestää erilaisilla kokoonpanoilla. Esimerkiksi kävelystä ja maisemien ihailusta kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa pitävät voivat lähteä yhdessä kävelylenkille, kun taas vauhdikkaammista aktiviteeteista pitävät voivat lähteä vaikka laskettelemaan ja moottorikelkkailemaan. Monet laskettelukeskukset tarjoavat mahdollisuuden kokeilla useita erilaisia talviaktiviteetteja, joten kaikki seurueen jäsenet löytävät varmasti valikoimasta mieluistaan tekemistä. Laskettelukeskuksissa on myös se hyvä puoli, että eri aktiviteettien jälkeen kaikki voivat nauttia yhdessä kuumasta juotavasta jossakin keskuksen monista kahviloista ja baareista. Paikan päältä löytyy myös usein avotulia, joiden äärellä on mukava lämmitellä ja nauttia talvisesta tunnelmasta. Yhteiset talviaktiviteetit ovat mukava tapa saada koko seurue hyvälle tuulelle ja luoda tärkeitä yhteisiä muistoja.

Jouluaattona monilla perheillä on suunnitelmissa joulukirkossa käyntiä, saunomista ja pidemmän kaavan mukaan illallistamista ennen Joulupukin saapumista kaikkine lahjoineen. Monien eri jouluruokien valmistaminen voi vielä aaton aamuna olla monissa kodeissa vaiheessa, joten ulkoilmasta nauttiminen ei välttämättä pälkähdä kaikkien päähän. Raitis ilma ja yhdessä perheen ja sukulaisten kesken puuhaaminen saa kuitenkin hyvälle mielelle ja terveen punan kaikkien poskille, minkä jälkeen on mukava palata kotiin valmistautumaan illan juhlaa varten. Moni aikuinenkin odottaa joulua hartaasti joka vuosi, joten tilaisuutta varten on hauska panostaa vähän enemmän myös ulkonäön suhteen. Esimerkiksi erilaiset hiustenpidennykset ovat hauska ja helppo tapa tuoda lisää tuuheutta ja pituutta hiuksiin, mikä mahdollistaa tavallista näyttävämpien kampausten luomisen. Fiksu tilaa klipsipidennykset online kaupasta, jolloin voi kaikessa rauhassa valita eri väri- ja pituusvaihtoehdoista juuri itselle sopivan mallin. Kun hiukset on laitettu, on hauska meikata huulet jouluisen punaisiksi ja kokeilla luomilla jotain juhlavaa luomiväriä.