Sisusta luonnonantimilla

Luonto on kaikkien suomalaisten sydäntä lähellä ja moni haluaakin tuoda sen osaksi kotinsa sisustusta. Tämä ei ole suinkaan vaikeaa tai kallista, sillä kuka tahansa voi yhden metsäretken aikana kerätä talteen koko joukon erilaisia aineksia sisustuksen maustamiseksi. Luonnonmateriaalit tuovat kotiin lämpöä ja esimerkiksi vieraiden kanssa on hauska jutella siitä, mistä mikin luonnonannin on löytynyt ja miten se on päätynyt osaksi talonväen sisustusta. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten hyödyntää kolmea erilaista luonnosta helposti löytyvää tuotetta sisustuksessa. Nämä luonnonantimet ovat puu, kivet ja kukat.

Suomi on metsien maa ja jokainen metsissä liikkuja tietää, että maasta on mahdollista löytää vaikka minkä muotoisia puusta pudonneita tai kaatuneiden puiden oksia. Olet varmasti monesti huomannut näiden karahkojen persoonallisen kauneuden ja miettinyt, miten niitä voisi hyödyntää johonkin kodin sisustuksessa. Puun oksat sopivat kuitenkin moneen ja ne ovat esimerkiksi viehättäviä ihan jo sellaisenaan näyttävään maljakkoon aseteltuna, mutta voit myös kokeilla niiden värjäämistä erilaisilla maaleilla. Jokaisella on oma makunsa, mutta sisustusmaailmassa puunoksia on jo jonkin aikaa innokkaasti värjätty valkoisiksi ja tämä trendi näyttäisi tulleen jäädäkseen!

Moni tuntee kivissä olevan jotain maagista ja salaperäistä, mikä tekee niistä niiden karun kauneuden ohella kiehtovia sisustuselementtejä. Päästä luovuutesi valloilleen ja yhdistele ennakkoluulottomasti erimuotoisia, kokoisia ja tekstuurisia kiviä. Voit tehdä niistä erilaisia asetelmia eri puolille kotiasi: olohuoneen sohvapöydälle, lukuhuoneen kirjahyllyyn tai vaikkapa yöpöydällesi maanläheistä tunnelmaa luomaan. Pienemmistä kivistä on mahdollista esimerkiksi kuumaliimapistoolin ja taulunkehyksen avulla luoda kiinnostavia sisustustauluja. Käyttämäsi kivet voivat olla peräisin joko oman kotipihasi puutarhasta tai vaikka viimeisimmältä lomamatkaltasi. Jos käytät sisustuksessasi kiviä, joihin liittyy jokin erityinen muisto tai tarina, tulet aina saamaan iloa niiden katselusta.

Kukat ovat täynnä symboliikkaa, mutta ne ovat tämän lisäksi myös kauniita katsella niin tuoreina kuin kuivattuina. Tämä luonnonannin löytyy melkeinpä jokaisen suomalaisen takapihalta tai lähiniityltä, mikä tekee siitä helpon ja halvan sisustusmateriaalin. Voit kerätä kimpun vaikkapa illalliskutsujen juhlapöytää somistamaan tai kuivata sen ja tehdä siitä esimerkiksi vuosia kestävän kranssin. Kukat soveltuvat myös hyvin taiteeksi kotisi seinille. Prässätyistä kukista voidaan tehdä erilaisia sommitelmia, jonka jälkeen ne joko teipataan tai liimataan paikoilleen ennen kehystämistä.

Toivottavasti sait tästä postauksesta runsaasti inspiraatiota luonnosta löytyvien materiaalien hyödyntämiseksi kotisi sisustuksessa. Niinkin yksinkertaiset ja helppolöytöiset materiaalit kuten puu, kivet ja kukat, taipuvat taitavan ja kekseliään sisustajan käsissä moneksi! Tee retki luontoon ja katsele uusin silmin kaikkea kaunista, minkä voit tuoda osaksi myös oman kotisi kauneutta.